« Dansker aften i Vegas | Main | Nye interessante 2010 features dag 1 »

10/20/2009

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Christian Skjæran

Super mange spændende ting vi så i dag - jeg er positivt overrasket over de mange nye features.
Brugergrænsefladen ser meget forbedret ud - bedre UI med færre page-refreshes og en bedre editor (var også savnet meget!).
Fast search tiltagene ser rigtig lækre ud - det bliver vores intranet brugere glade for da de f.eks. savner wildcard search. Fed people search!
Med min gamle "Knowledge Management" kæphest in mente var jeg glad for at se den nye styring af metadata, taxonomi og tags.
Det kan blive rigtigt stærkt hvis brugerne kan opdrages til at forstå det og bruge det.
Flere skridt frem på den sociale del er også virkeligt et plus: bedre wiki og blog, co-authoring og video-klip afspilning.
Jeg er ikke så sikker på at "Note Board" måden at arbejde på passer ind hos os, men mangler at se hvordan den kan sættes sammen med f.eks. chat / unified communications.
Document set featuren tænkte jeg på for nogle måneder siden og er glad for at MS også er gået denne vej. Det vil bane vej for nye typer web apps.
Så kom der endeligt en SharePoint Workspace som har været savnet i min organisation på grund af folks vaner med at bruge Lotus Notes data off-line.
Slutteligt glæder jeg mig til at sælge "Insights" delen ind internt i organisationen, da det ser rigtigt stærkt ud med det nye Performance Point Services.
Med de 3 services (Excel, Performance Point og Visio) kan man lave nogle rigtigt chef-venlige lækre ting - manglede dog lidt om Dunda opkøbet (lækre charts/KPI'er), men det kommer måske på en senere session.
Tillykke til MS med en kommende platform der rykker en klasse op pga. dens dybde - bredden var allerede den mest ambitiøse i markedet.

Kristoffer Munch

"Som for eksempel det at oprette et Internet site der er eksternt rettet med overholdelse af corporate branding, interaktiv navigation, genbrug af content, osv. på bare 5 minutter." Det vil jeg gerne se en brugbar demo af :-) Vi brugte måneder på det samme i MOSS2007...

twitter.com/clauskcdk

Som BI konsulent paa MS platformen, er jeg positivt overarasket over alle de nye ting til BI.

Nok mest over power pivot, som jeg (i modsatning til mange) syntes er et fint navn. Det ville da se unaturligt ud hvis der stod project gemini i menuen.

Som jeg ser power pivot, saa er sharepoint blevet i stand til at hoste analysis services kuber, da det er det man laver med power pivot. De kuber man laver, vil dog i modsaetning til de traditionelle kuber, som BI udviklere laver i dag, bestaa af data fra mange forskellige kilder, i stedet for fra bare fra et datavarehus.

Jeg kan forestille mig en masse problemer det kan komme til at forsage. Baade i forhold til sikkerhed, performance paa sharepoint serveren, men ogsaa i forhold til hvem der laver rapporter, og hvor valid data er i rapporten, og om brugerene forstaar hvad de ser.

Men glaeder mig til at se det i brug, og hvordan det bliver modtaget af slutbrugere.

The comments to this entry are closed.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    SharePoint Conference 2009