« SharePoint 2010 beskrevet i n setning , 8 kategorier og 40 funktionsomrder | Main | Flere interessante features... »

10/22/2009

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

twitter.com/clauskcdk

Helt enig. Jeg har også svært ved at få armene ned

Vedr. dagens indlæg om PowerPivot: Det var fedt at se Donald Farmer kører det igennem fra en ende, ved at han viste hvordan man hentede data fra SQL serveren og refreshede det. Indlæget gjorde mig dog også opmærksom på, at der er potentiale for en del faldgrupper/manger i forhold til almindelige kuber fra AS. Listet herunder:

1)Når man publicerer en powerpivot til sharepoint, indeholder den de data der nu engang er. Dvs. den bliver ikke automatisk opdateret f.eks. hver time. Jeg håber der er en måde i sharepoint til at sætte det op.

2)Der er ikke nogen sikkerheds model på, som man normalt bruger i kuber. Enten har man adgang til den, eller også har man ikke.

3) En powerpivot fylder relativt meget, når man tænker på den skal opbevares i RAM. Hver gang man vil lave en ny rapport, bare med en lille ændring, så er det samme størrelse igen. Det gør ikke noget på ens egen PC, da man jo bare kan åbne og lukke de forskellige powerpivoter, men når man uploader det til sharepoint, og sharepoint skal holde det i RAM’ene, så kunne jeg forsstille mig det blev et problem, når der lå 100 powerpivoter der blev tilgået af forskellige brugere.

Men ellers er det et super produkt, som jeg kan se mange anvendelses muligheder til.

twitter.com/clauskcdk

Men ellers er der en vigtigt at holde for øje at der er Excel og powerpivot.

Det at lave pivot tabeller op mod eksterne kilder, som f.eks. kuber i analysis services har man altid kunnet i Excel.

Det er dog blevet meget forbedret i 2010 versionen, blandt andet ved at man kan lave nye set og measures, som f.eks. år til dato beregninger.

Farmer brugte bare denne funktionalitet i dag, til at vise data fra hans powerpivot, men selve den funktionalitet er ikke powerpivot, men bare en almindelig pivot tabel.

Powerpivot er blot det, at der kan behandles store datamængder fra flere forskellige systemer, og at det

kan publiceres til sharepoint.
Jeg tror heller ikke målgruppen for powerpivot vil være ret stor, men det vil sikkert blive en vigtig del af arbejdet for enkle personer i en virksomhed.

twitter.com/clauskcdk

Vedr. Access webapplikationer. Var det nogen der fik fat på om det var muligt at opdatere gamle access databaser, og publicere dem til sharepoint?

Christoffer Gullestrup

Så er det bare om at fortælle den gode historie om Sharepoint 2010 når vi kommer hjem igen

air jordans

Pigs are friends of human beings

forex software reviews

Endelig fik hvad jeg ledte efter! Jeg absolut nyder hver eneste lille smule af det. Glad for jeg snublede i denne artikel! smil Jeg har dig gemt til at tjekke nye ting, du post.

The comments to this entry are closed.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    SharePoint Conference 2009